Шест деценија Центра за социјални рад у Крагујевцу

У присуству представника града Крагујевца, Шумадијског управног округа, запослених и сарадника, Центар за социјaлни рад „Солидарност“ обележио је 60. годину рада.

Током шест деценија рада, Центар је пружао услуге којима се обухватају породична, правна, социјална заштита, решавају егзистенцијални проблеми најугроженијих категорија становништва.

Уз то, развијају се услуге новчане једнократне помоћи и других видова финансијске подршке појединцима и породицама које су у стању социјалне потребе.

Поред редовних активности, у Центру за социјални рад деценијама фукционишу саветовалишта, а пружала се у континуитету и помоћ при оспособљавању за рад социјално угрожених лица.

Од појаве пандемије, примећено је да су повећани захтеви свих корисника социјалних принадлежности.

Центар за социјални рад „Солидарност“ у Крагујевцу основан је пре тачно 60 година са задатком да решава социјалне проблеме у локалној средини, помаже људима у стању социјалне потребе, невољама.

Кроз послове истраживања, планирања, спровођења социјалних акција, решавања проблема појединаца или група, са тимовима стручних правника, социолога, решавају се проблеми младих и старих.

Током 2020. године Центар је eвидентирao 17.589 корисника из области социјално-правне заштите, што представља 10% укупног броја становника града Крагујевца.

Делатност Центра за социјални рад је ослоњена на сет од осам закона, почевши од Закона о социјалној заштити преко кривичног, о породичној заштити, до Одлуке о социјалној заштити града Крагујевца.

Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије је одобрила граду Крагујевцу пројекат реконструкције зграде Центра за социјални рад.

Вредност инвестиције је 900 хиљада евра, а реализација се очекује 2023. године.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *