Пријем за амбасадора Бугарске

За амбасадора Бугарске у Републици Србији Радка Влајкова приређен је пријем у Скупштини града.

После разговора са представницима локалне самоуправе Влајков је присуствовао представи – Филоктетова рана, позоришне лабораторије Сфумато из Софије на Јоакимфесту.

Ово није први наступ бугарских уметника на сцени Књажевско српског театра, али ни прва посета бугарског амбасадора Крагујевцу, који је иначе трећи пут у посети Шумадији.

Председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић детаљно је упознао амбасадора Радка Влајкова са историјом Крагујевца, привредним кретањима, периодима криза, али и чињеницом да је октобар месец од посебног значаја за град и његове становнике који негују сећање на жртве из 1941. године.

Он је нагласио да је Крагујевац лидер индустријског развоја, нарочито после Другог светског рата, али и да је распадом СФРЈ био деценију девастирано привредно подручје.

Последњих двадесет година град опет оживљава нарочито доласком Фијата, а потом и осталих великих компанија од којих је Сименс највећи инвеститор.

Пројекти који се сада реализују могу бити основа за будућу сарадњу.

Амбасадор Влајков интересовао се како се град бори са коронавирусом и рекао да је и у Бугарској слична ситуација, сличан број оболелих и слична забринутост у великим градовима.

Сви очекују боља времена како би се наставиле старе пријатељске и пословне везе.

Добродошлицу на 15. јубиларни Јоакимфест у име организатора и покровитеља пожелео је Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

Хор бугарског радија који је пре неколико година наступио на Фестивалу камерних хорова у Крагујевцу и данас се спомиње у јавности, рекао је Влајков.

Током пријема представници града и амбасаде Бугарске сагласили су се да и позоришна и музичка уметност чекају боља времена.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *