Пријем за председника СУБНОР-а одликованог сребрном медаљом

Чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамњановић и заменик председника Скупштине града Крагујевца Зоран Младеновић организовали су пријем за добитника сребрне медаље у борби против корона вируса коју ће председник Србије Алексанадар Вучић уручити Жељку Зиројевићу, председнику СУБНОР-а Крагујевац.

На територији Крагујевца СУБНОР има око седам и по хиљада чланова, док је у Србији 130 хиљада људи укључено у рад ове борачке организације.

Током пандемије корона вируса показали су велику хуманост обилазећи широм Србије своје чланове којима су пружали различите видове помоћи.

Сребрна медаља која ће се указом председника Србије наћи у рукама Жељка Зиројевића награда је граду Крагујевцу, Шумадији и свим члановима СУБНОР-а.

Ова антиратна организација која традиционално баштини, родољубље, хуманизам и негује најплеменитије људске вредности, током неколико месеци у борби против пандемије корона вируса, показала је изузетно пожртвовање и бригу о старим, немоћним и болесним људима.

Чланови СУБНОР-а обилазили су људе којима је била потребна помоћ, доносили им храну, лекове и заштитну опрему.

Пријем у Градској управи потврда је добе сарадње и поштовања коју локална самоуправа има према бројним појединцима и удружењима, међу којима је и СУБНОР, сматра добитник признања Жељко Зиројевић.

Шта могу да учиним за моју земљу, а не шта она може да уради за мене је идеја водиља свим члановима СУБНОР-а које красе највеће људске врлине: патриотизам, херојство, родољубље и брига о сваком човеку наше земље, истакла је чланица Градског већа Гордана Дамњановић.

У име града Крагујевца, добитнику Себрне медаље у борби против корона вируса, Жељку Зиројевићу, градска већница уручила је књигу „Престони Крагујевац“ и златну значку на којој је грб Града, док је Зиројевић узвратио доделивши градској већници признање СУБНОР-а, Златну повељу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Пријем за председника СУБНОР-а одликованог сребрном медаљом”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *