Пријем за учеснике „Златне искре“

У Скупштини града у Крагујевцу, организован је свечани пријем за учеснике овогодишњег луткарског фестивала „Златна искра“.

Овом приликом, члан градског већа за културу, Миљан Бјелетић, истакао је да је овај фестивал један од заштитних знакова културне сцене не само Крагујевца већ и Србије.

У Крагујевцу је почео 21. луткарски фестивал „Златна искра“. И ове године, несвакидашња луткарска манифестација за најмлађе окупила је бројне госте из земље и иностранства.

Члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић је, на пријему за ученсике „Златне искре“, подсетио да је овај фестивал за најмлађе са традицијом дугом више од две деценије, један од културних догађаја који Крагујевац чине препознатљивим у међународним оквирима.

Овогодишњи учесници „Златне искре“, су луткарска позоришта који су први пут у Крагујевцу, али и она, која су већ традиционални гости фестивала.

Чланови жирија су истакли да су квалитет одабраних представа и комплетна организација фестивала на високо нивоу.

Луткарски фестивал „Златна искра“, један је од заштитних знакова културне сцене града Крагујевца, који се све боље позиционира на међународном плану.

У такмичарском делу представља се девет позоришта, а у част награђених ансамбл младих из Новог Сада одиграће представу Затвореник и шестопрсти.

Пратећи програми, због лошег времена, уместо на отвореном, одржавају се сваког дана од 17 до 19 сати у ТЦ Плаза Крагујевац, док је промоција књиге Бајкин џеп Биљане Вујовић заказана за сутра у галерији Народне библиотеке.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *