“Примени прву помоћ, спаси живот”

Прва у низу едукативних радионица под називом “Примени прву помоћ, спаси живот”, коју ће уз подршку Града организовати Завод за хитну медицинску помоћ и Институт за јавно здравље у Крагујевцу почиње сутра.

У Едукативном центру Завода за хитну медицинску помоћ реализоваће се овај веома користан програм који ће се наставити током пролећа и лета.

Намењен је грађевинским радницима,грађанству, запосленима у јавним установама где се иначе током лета дешавају колапси испред шалтера.

Прва помоћ, је незаобилазна у модерној цивилизацији и медицини.

Њу чине једноставне вештине које могу добро да науче скоро сви грађани и у многим случајевима, ако затреба, спасу живот.

Будући полазници моћи ће кроз едукативну радионицу под називом “Примени прву помоћ, спаси живот” да науче и примене нова сазнања.

Упознаће се са значајем прве помоћи, првим критичним тренуцима код пацијента и када не треба пружати прву помоћ.

Акција у којој ће учествовати наши суграђани требало би да буде добро посећена, јер случајни пролазник, неко од чланова породице или колега су можда управо људи који могу да пруже прву помоћ.

Из Института за јавно здравље кажу да су и превентивни прегледи такође један вид пружања прве помоћи.

Институт ће у току марта месеца организовати превентивне прегледе целокупног становништва на територији Шумадијског округа.

Тимско дејство свих система као и суграђана у пружању прве помоћи је од пресудног значаја.

Чекање не сме да буде дуго, сваки минут и секунд су важни, а једноставна едукација о пружању прве помоћи биће од великог значаја.

Прва у низу едукативна радионица почиње 10. марта у подне.

Будући полазници моћи ће да се пријаве и добију све потребне информације на број телефона Завода за хитну медицинску помоћ 034/6370-276.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *