Привредници Шумадије помогли опремање привремене болнице

У првих пет месеци ове године привреда Шумадијског и Поморавског округа забележила је спољно трговински суфицит у износу од 105,4 милиона евра.

И поред отежаних услова са којима се суочила српска привреда због пандемије корона вируса, привреда Шумадијског и Поморавског управног округа остварила је раст извоза, посебно од краја априла.

Привредници на територији Шумадијског и Поморавског округа успели су да организују рад и у тешким условима услед пандемије корона вируса.

Осим компаније Фијат Крајслер аутомобили Србија скоро све компаније наставиле су са производњом и успеле да пласирају своје производе у земљи и иностранству.

По речима Предрага Лучића директора Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског округа, у првој половини године, и поред смањене производње, забележен је раст спољно трговинског суфицита у односу на исти период 2019. године.

Првим пакетом мера Влада Републике Србије је помогла компанијама да очувају производњу током епидемије док је тренутно у плану и други пакет мера за привреднике.

Привреда Шумадисјског и Поморавског управног округа у првих пет месеци ове године забележила је спољно трговински суфицит у износу од 105,4 милиона евра док је привреда само Шумадијског округа забележила спољнотрговниски суфицит од 101.5 милиона евра.

У заједничкој борби против Ковид-а привредници Шумадије су својим донацијама помогли и опремање привемене болнице на Шумадија сајму.

Лучић истиче да је финансијска подршка у опремању привремене болнице била прилика да се на делу види да привредници Шумадије стоје уз своју државу, регион и Крагујевац.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *