Признања и захвалнице за волонтере Црвеног крста

У оквиру Недеље Црвеног крста, која се обележава од 8. до 15. маја, уручена су признања и захвалнице волонтерима ове организације, за активно учешће у промоцији хуманих вредности.

Медаља Црвеног крста Србије је припала др Љубиши Милојевићу, потпредседнику крагујевачког Црвеног крста, Златни знак је уручен Слађани Ђукановић, дугогодишњој сарадници и члану Управног одбора ове организације, а Сребрни је добило пет волонтера.

Црвени крст се захвалио и појединцима и установама за посебан допринос у остваривању хуманих вредности.

Крагујевачки Црвени крст има преко 14.000 чланова и 460 активних волонтера свих узраста.

Сви они промовишу идеју ове организације базирану на хуманости, односно пружању помоћи онима којима је потребна, без обзира на узраст, пол, верску, политичку и националну припадност.

Најбољима међу њима једном годишње се уручују признања и захвалнице, а овогодишња церемонија је уприличена у оквиру Недеље Црвеног крста.

Највише признање, Медаља Црвеног крста Србије, припало је др Љубиши Милојевићу, потпредседнику крагујевачког Црвеног крста и дугогодишњем истакнутом волонтеру.

Златни знак Црвеног крста уручен је Слађани Ђукановић, дугогодишњој сарадници, члану Управног одбора и Комисије за организацију и развој Црвеног крста.

Сребрни знак Црвеног крста добило је пет волонтера, а уручене су и захвалнице појединцима и установама за посебан допринос у остваривању хуманих вредности.

Обележавање Недеље Црвеног крста завршава се у суботу, 15. маја, сусретом чланова Кутка за квалитеније старење и доделом награде победнику литерарног конкурса, дистрибуцијом воћа корисницима Програма „Народна кухиња“, предавањем о првој помоћи за ученике средњих школа и уручењем сертификата волонтерима који су завршили обуку из области добровољног давалаштва крви.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *