Признања за вишеструке даваоце крви

Свечаним уручењем признања вишеструким даваоцима крви, обечежен је Светски дан добровољних давалаца.

Том приликом уручена су признања Црвеног крста Србије „Широко срце“, за најбоље резултате остварене у добровољном давалаштву крви у 2020. години.

Свака кап драгоцене течности коју је добровољни давалац дао крагујевачком Центру за трансфузију спасла је некоме живот.

У знак захвалности и оданости у борби за очување људских живота, уручена су признања добровољним даваоцима који су у претходној години крв дали 50,75 и 100 пута.

Грађанима Крагујевца који су 10, 20 и 35 пута дали крв признања признања су уручена у Градској организацији Црвеног крста.

Ни град Крагујевац не заостаје. Граду је за оставрене резултате у прикупљању драгоцене течности, Црвени крст Србије доделио признање „Најхуманији град“ за 2019. и 2020. годину

У Служби за трансфузију Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу и Градској организацији Црвеног крста позивају грађане да се прикуљче овој хуманој мисији.

Мото овогодишње кампање је „Дајте крв, нека сва срца куцају“ чиме се наглашава важност добровољног давања крви и значају у очувању јавног здравља.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *