Психолошка помоћ породицама жртава саобраћајних несрећа

Последњих пет година у Србији просечно годишње погине око 550 људи у саобраћајним несрећама а више од 20.000 људи буде повређено.

Зато ће Агенција за безбедност саобраћаја, крајем ове године, омогућити бесплатну психолошку помоћ породицама жртава саобраћајних несрећа, особама које су их преживеле, као и онима који су изазвали саобраћајне незгоде.

Програми подршке развијаће се у три смера, ка породицама жртава, ка онима који су преживели саобраћајне незгоде, као и ка онима који су изазвали тешке саобраћајне незгоде.

Очекује се да ће у новембру већ први психолози моћи да пруже овакву врсту помоћи. Агенција већ ради семинаре са возачима који су изгубили возачке дозволе.

Професор Филозофског факултета и председник Одбора за етичка питања Друштва психолога Србије Никола Петровић оценио је да је веома добро што Агенција и држава Србија желе да помогну људима који имају трауме због саобраћајних несрећа.

У Агенцији наводе да је посао Радне групе да донесе основне смернице за увођење нове услуге – психолошке подршке коју ће моћи да користе сви заинтересовани грађани на територији Србије.

Будући процес рехабилитације биће кроз групни и индивидуални рад у трауми по етичким критеријумима психолошке струке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *