Признање Хитној помоћи у Крагујевцу за борбу против Ковида 19

Запослени у Заводу за хитну медицинску помоћ добитници су признања „Видовданско срце“ које додељује Српска краљевска академија научника и уметника.

Колектив ове здравствене установе, како је образложено, показао је висок степен одговорности и професионализма у борби против корона вируса, током трајања ванредног стања.

Истим темпом наставили су да раде и када је у Крагујевцу, због пораста броја инфицираних Ковидом 19, проглашена ванредна ситуација.

Број Завода за хитну медицинску помоћ углавном је први који окрену грађани са здравственим тегобама.

Током ванредног стања, проглашеног у Србији услед епидемије корона вируса, први пацијенти у Крагујевцу који су имали симптоме Ковида 19, најпре су се обраћали Хитној помоћи, чији су запослени радили под заштитном опремом и излагали се великом ризику од заражавања.

Признање „Видовданско срце“ које је колективу ове медицинске установе припало за несебичну хуманост и свеукупну пожртвованост у борби за здравље људи против Ковида 19, а које је доделила Српска краљевска академија научника и уметника, за њих има велики значај, јер је како кажу препознат њихов рад, борба и истрајност у спречавању ширења епидемије корона вируса.

Запослени у Заводу за хитну медицинску помоћ дневно збрину на стотине грађана, амбулантно или на терену.

Током претходног викенда, екипе хитне помоћи обавиле су 141 теренски преглед, док су у амбуланти прегледана 173 пацијента и 105 најмлађих Крагујевчана у педијатријској служби.

Лекари су на опрезу приликом сваког прегледа, јер је увек непознаница да ли је неко од пацијената позитиван на корона вирус.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.