„Била сам овде, Видљиво – невидљиво“

Посетиоци Малог ликовног салона имају прилику да се упознају са делима академске сликарке Татјане Николајевић Веселинов.

Изложба „Била сам овде, Видљиво – невидљиво“ приказује пределе који су на ауторку оставили највише утисака на њеним пропутовањима кроз Србију.

Колико инспирације нетакнути предели наше земље пружају представила је уметница Татјана Николајевић Веселинов приказујући, кроз колоритне слике, пејзаже Србије како их она види.

Места која је посетила и на личан начин доживела пренела је на платно живим бојама које привлаче сваког посетиоца њене изложбе.

Иако љубитељ уља на платну, ауторка се одлучила на комбинацију две технике при изради овог циклуса. Тиме је допринела да пејзажи изгледају живо дајући им свој препознатљив потпис.

Крагујевачка публика може уживати у сликама Татјане Николајевић Веселинов у Малом ликовном салону до 23. септембра.

Њена дела су такође изложена у УЛУС-овој галерији у Београду, а у децембру колорит ове уметнице видеће и публика у Чачку.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.