Проблеми са кантама за смеће

Трагом вести да је Јавно комунално предузеће Чистоћа оштетило грађане месне заједнице Филип Кљајић тиме што нису канте за смеће добили на поклон, већ се, како тврде купују, потражили смо одговор код надлежних да ли су ове тврње тачне?

Супротстављене стране око питања доделе индивидуалних канти и за нашу телевизију поновиле су своје ставове.

Иначе, проблем јавне хигијене у овом делу града све је израженији,

Становници улице Луја Адамича тврде да су оштећени небригом Јавно комуналног предузећа Чистоћа које је у медијима навело да су канте за отпад подељене становницима неколико крагујевачких насеља па и у насељу Филип Кљајић.

Запослени у градској Чистоћи упознати су са овим проблемом и наводе да многе информације које грађани овог дела града наводе нису истините.

Технички директор овог Јавно комуналног предузећа Зоран Јовановић показао нам је преписку са становницима улице Луја Адамича у насељу Филип Кљаић у којој је како каже детаљно одговорио на свако постављено питање.

Градска Чистоћа поделила је канте за отпад у неколико крагујевачких насеља а овом акцијом обухваћене су улице у којима су некада били контејнери.

Шумарице су једино насеље у граду које је комплетно покривено индивидуалним кантама.

Чињеница је да канте за отпад потражују многе крагујевачке породице које станују у кућама.

Акција подела канти биће настављена али у наредних неколико година када се буду стекли финансијски услови за куповину нових посуда за одлагање смећа.

До тада, надлежни апелују на наше суграђане да смеће износе искључиво у време када долази камиони смећари како би се избегло разношење смећа по улицама и зеленим површинама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *