Пробни завршни испит померен на 9. април

Пробни завршни испит за осмаке померен је за 9. април и он би требало да укаже на шта ученици и професори још треба да обрате пажњу.

У Министарству просвете, науке и технолошког развоја наводе да су тестови за пробну малу матуру већ одштампани и дистрибуирани школским управама.

Проба је била планирана за петак и суботу, али је због епидемиолошке ситуације померена за 9. и 10. април.

Иако синдикати сматрају да услове уписа у средње школе треба променити, Министарство просвете, науке и технолошког реазвоја поручује да није реално очекивати укидање завршног испита.

Предузете су све мере и наложено је Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања да се задаци прилагоде онлајн настави, а то значи да се поклопају са оним наставним садржајима који су пуштани онлајн.

У Министарству просвете, науке и технолошког развоја кажу да ће задаци на малој матури бити лакши него на пробном тесту.

Са друге стране, чланови синдиката сматрају да, у ситуацији када немају све школе, али ни сви ученици техничке могућности за одржавање и праћење онлајн наставе, извођење мале матуре губи смисао.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *