Продаја пролећних повртарских расада онлајн

Повртари који производе рано поврће у селима Шумадије имају пуне руке посла.

У току је садња и расађивање повртарских култура које се производе у пластеницима.

Пандемија корона вируса условила је да се живот људи у селима измени.

Многи који су гајили и продавали стоку, млечне прерађевине, воће, поврће и зимницу организовали су продају својих производа путем интернета.

Удружење повртара „Осаоница“ из Доњих Комарица које окупља произвођаче повртарских култура, саднице раног поврћа продаје путем онлајн наручивања.

Повртари који узгајају рано поврће које се производи у пластеницима интензивно раде на садњи и расађивању повртарских култура.

Тренутно су пластеници пуни садница парадајза, паприке, краставца и плавог патлиџана.

Ове биљке ничу из семена и налазе се најпре у малим контејнерима, а када површину испуни садница премештају је у саксију, а потом у пластеник где даље биљка расте и развија се.

Многи повртари који се баве продајом раног поврћа саднице биљака купују од пољопривредника који имају добре пластеничке услове за производњу расаде.

У време ванредног стања током корона вируса, пољопривредници су се добро организовали како би њихови производи редовно стизали до купаца.

У селима Шумадије заживела је интернет продаја.

На хиљаде повртарских садница у пластеницима раног поврћа се добро развијају.

Због јутарњих мразева пластеници се ујутру загревају како не би дошло до измрзавања.

Пораст температуре ваздуха и сунчани дани које метеоролози најављују у наредном периоду условиће њихов бржи раст и развој, па ће први убрани плодови поврћа врло брзо доћи у руке потрошача.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *