Продајна изложба ручних радова особа са аутизмом

Удружење за помоћ особама са аутизмом Крагујевац, организовало је, Пешачкој зони, продајну изложбу креативних радова.

Новац од продаје искористиће за куповину материјала и боја, за нове радове, које праве на својим радионицама.

На овогодишњој продајној изложби ручних радова Удружења за помоћ особама са аутизмом Крагујевац, грађани су могли да купе слике, магнете, подметаче, мирисне сапуне, привеске.

Радионицу ручних радова, кажу у Удружењу, похађају особе различитог узраста, од 4 до 40 година, уз присуство родитеља или терапеута.

Заједничким снагама, сваке године, своје креативне идеје преточе у занимљив ручни рад који представљају својим суграђанима.

Из Удружења кажу, да им новац од ове изложбе пуно значи, јер на тај начин купују материјал, који им је неопходан за прављење нових ручних радова на радионицама.

Радионице се одржавају у склопу Кампа животних вештина, који се организује у Епархијском дому, у Маршићу, при цркви Светог Василија Великог, у сарадњи са истоименим удружењем за помоћ деци и младима са сметњама у развоју.

Током априла, Удружење за помоћ особама са аутизмом Крагујевац, организоваће, у школи за основно и средње образовање “Вукашин Марковић”, низ трибина, на којима ће више пажње посветити одраслима са аутизмом.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *