Продужен распуст гимназијалцима

Ученицима Прве крагујевачке гимназије, у којој је недавно подметнут пожар, продужен је распуст до 15. јануара, речено је Бети у тој школи.

Директорка школе Славица Марковић је рекла да је одлука да ђаци сутра, 9. јануара, после распуста не крену на наставу, донета у сарадњи са школском управом и Министарством просвете.

Није угрожена безбедност ученика, имамо и провере Института за јавно здравље које су потврдиле да средина није штетна, али смо одлучили да продужимо паузу за ђаке до 15. јанауара, просто због непријатних мириса који се још увек осећају у школи, рекла је она.

Додала је и да се данас у школи настављају радови на чишћењу простора оштећеног у пожару, као и на консолидацији документације, да би могао да се, и у том делу, настави нормалан рад школе.

Марковић је рекла да је на састанку са министром просвете и представницима локалне самоуправе у суботу у Крагујевцу договорено да се санација штете ради према приоритетима који ће бити утврђени.

Она је рекла да се школи јавља велики број грађана, бивших ђака, привредника, који су спремни и новчано да помогну због чега ће бити установљен и наменски рачун који ће бити објављен на сајту школе.

Пожар у Првој крагујевачкој гимназији подметнуо је Н.Г. (37) из Крагујевца, коме је у петак Основни суд одредио притвор до 30 дана.

Ову гимназију похађа 1.216 ђака у 43 одељења.

ИЗВОР: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *