Проф. др Петар Веселиновић изабран други пут за декана Економског факултета

Други пут за редом на место декана Економског факултета Универзитета у Крагујевцу изабран је Проф. др Петар Веселиновић.

У наредном мандатном периоду најављује иновирање студијских програма, интезивну међународну и сарадњу са факултетима у Србији и региону.

Новина на Економском факултету је настава и у области електронског пословања, што ће овај смер, од наредне академске године, акредитовати као предмет пословна информатика, најавио је Петар Веселиновић реизабрани декан.

На Економском факултету Универзитета у Крагујевцу тренутно се образује 2 950 студената.

Два акредитована студијска програма и шест модула на Економском факултету у избору су младих који се опредељују за студије на овом факултету.

Новина на Економском факултету је да се на мастер студијама одвија настава и у области електронског пословања а овај смер ће наредне школске године бити акредитован као пословна информатика.

Други пут за редом на место декана изабран је професор Петар Веселиновић који најављује амбициозне планове за високошколску установу у наредном периоду.

Значајно је напоменути, да Економски факултет Универзитета у Крагујевцу сарађује са бројним високошколским установама у земљи и региону.

Сарадња са факултетима и универзитетима који се налазе у земљама Европске уније од посебне је важности за ову високошколску установу али и крагујевачки Универзитет.

Ове школске године Економски факултет уписује шездесета генерација студената.

Прву годину основних студија уписаће 600 студената.

Планирано је 250 слободних места за студенте који ће се школовати о трошку републичког буџета и 350 самофинансирајућих студената.

На овом факултету докторску дисертацију одбранило је 98 докторанада.

Звање мастер има 616 академаца.

На основним и мастер студијама до сада је дипломирало девет ипо хиљада младих, а ова установа се увелико припрема за обележавање шесте деценије постојања.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.