Програм „Народних кухиња“ храни 500 породица

Шест дана у седмици 500 крагујевачких породица по свој једини оброк долази у кухињу Црвеног крста, која дневно испоручи више од 800 порција.

За оброк последњег дана у седмици морају да је сналазе сами, јер новца за недељну трпезу најугрожених појединаца и продица у нашем друштву нема.

У крагујевачком Црвеном крсту се надају да ће локална самоуправа изаћи у сусрет њиховом апелу да се програм „Народних кухиња“ са шестодневног, прошири на целонедедељно снабдевање сиромашних.

Једнодневни оброк спремљен у кухињи крагујевачког Црвеног крста, кажу, садржи све нутритивне вредности и квалитете, које прописују стандардни за припремање хране.

Бесплатан оброк у кухињи Црвеног крста могу да добију само они које препоручи Центар за социјални рад:

Потенцијално угожених породица у Крагујевцу, сасвим извесно, има више, али нису сви спремни да закуцају на врата установа за социјално збрињавање.

Шест дана у недељи оброк преузимају у просторијама Црвеног крста, а седмог дана се, кажу, сналазе.

Радно способни прихвате неки сезонски посао у замену за оброк, док су остали препуштени сопственом умећу преживљавања.

Локална организација Црвеног крста настоји да и код поделе хране буде ефикасна и експедитивна.

Преговори са локалном самоуправом за увођење и седмог недељног оброка за најсиромашније, како наводе у крагујевачком Црвеном крсту, су у току.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *