“Програмирај свој успех” – конкурс за најбољи рад из информатике

Привредна комора Србије и Фондација Петља, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, расписале су конкурс “Програмирај свој успех” за ученике седмог и осмог разреда за избор најбољих примера пројектне наставе из информатике и рачунарства.

Конкурс је отворен до 11. јуна, а на њему могу да учествују школски тимови које чине наставник-ментор који је изводио наставу и један до пет ученика.

Радови се шаљу на адресу ICT@pks.rs. Повод за расписивање конкурса је чињеница да ове године осми разред завршава прва генерација ученика којој је информатика била обавезан предмет од петог разреда и која из основне школе излази дигитално писмена.

Саветник министра за дигитализацију у образовању и руководилац Центра за образовну технологију у Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања Катарина Алексић рекла је за Танјуг да ученици који учествују на конкурсу треба да уоче нешто у својој средини што би могли да унапреде уз знања која имају и да кроз тимски рад осмисле неки производ или услугу која ће допринети побољшању живота тамо где они конкретно живе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *