Пројекат „Свако дете има право да одраста здраво“ за здравију будућност деце

У оквиру пројекта „Свако дете има право да одраста здраво“, у Крагујевцу је одржано предавање на тему додатних часова физичког и здравственог васпитања, а у циљу развоја позитивних људских вредности код ученика и унапређења односа на пољу међусобног поштовања и солидарности.

Меморандум о сарадњи у оквиру пројекта „Свако дете има право да одраста здраво“ потписали су Министарство просвете, Министарство здравља и Министарство спорта, свако у домену својих надлежности.

Након извештаја релевантних здравствених установа дошло се до поражавајућих резултата који показују да су деца у Србији све више гојазна, недовољно моторички способна и са све учесталијим равним табанима. Ово су били разлози због којих је покренут низ активности у оквиру пројекта.

Град Крагујевац је претходних година изградњом великог броја спортских терена и улагањем у спортске клубове, како професионалне тако и аматерске, указао на важност бављења спортом код младих.

У наредном периоду поред додатних часова физичког васпитања, биће организовани тимови који ће се састојати од педијатра, лекара спортске медицине и медицинске сестре, који ће спороводити систематске прегледе у свим школама које су обухваћене пројектом.

Пројекат ће обухватити 5 000 ученика у 194 одељења, од чега су 172 одељења основних школа, а 22 одељења средњих школа.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *