Пројекти у области јавног информисања

Конкурс за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Крагујевца за 2021. годину, који је, након вишегодишње паузе, расписао Град Крагујевац, је завршен.

За суфинансирање медијских садржаја из гардске касе у овој години издвојено је близу 10 милиона динара.

Предмет конкурса била је производња медијских садржаја из области јавног информисања, који доприносе истинитом, непристрасном, правоременом и потпуном информисању свих грађана Крагујевца.

Конкурс је расписан за расподелу средстава у висини од 9,5 милиона динара, од чега је 9 намењено за суфинансирање производње медијских садржаја, а 500.000 динара за организовање и учешће на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређење професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања.

Најмањи износ средстава који се по овом Конкурсу може одобрити по пројекту износи 100.000 динара, док је највећи четири милиона динара.

Учесници Конкурса поднели су захтев за суфинансирање највише до 80 процената укупне вредности пројекта.

Извештава новинар РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *