Промоција Централне Србије на Сајму туризма

Туристичку понуду Централне Србије представиле су, на Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу, туристичке организације из Шумадије и Поморавља.

Поред Крагујевца, на штанду Централне Србије, туристичке потенцијале и традиционалне манифестације посетиоцима су представиле и туристичке организације Баточине, Кнића, Лапова, Раче, Рековца, Тополе, Параћина, Ћуприје и Горњег Милановца.

Атрактивном појавом, костимирани глумци посетиоце Сајма подсетили су на манастир Раваницу где су изложени мошти кнеза Лазара. Представљена је и манифестација Сабор виолиниста Србије која је први пут одржана ове године у Прањанима.

Посебан сегмент чиниле су манифестације које организују Градске туристичке организације, а које су током претходне године биле најуспешније и најпосећеније.

У оквиру промоције туристичке понуде Централне Србије представила су се и сеоска домаћинства која се баве етно туризмом, емитовани су кратки промотивни филмови, а организована је и дегустација шумадијских гастрономских специјалитета.

Песмама и играма, традицију и културу Централне Србије дочарале су женске и мушке певачке групе, међу којима и крагујевачки академски фолклорни ансамбл „Светозар Марковић“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *