Пошумљавање Спомен парка “Шумарице“

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца, у сарадњи са Спомен парком „Крагујевачки октобар“ и градом Крагујевцом, организовао је пошумљавање Шумарица.

Радној акцији су се прикључили и крагујевачки основци и средњошколци, Правни факултет, Јавно комунално предузеће Шумадија и бројна удружења грађана.

Према речима организаора, циљ акције био је да се посади више од 500 садница, као и да се Крагујевчани прикључе пошумљавању изван насеља, на површинама које су погодне за садњу.

Акцији коју је покренуло Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде „Засади дрво“, током које грађани са одговарајућим земљиштем за пошумљавање могу потпуно бесплатно да добију садни материјал, прикључили су се и волонтери.
Тврде да је један од циљева еколошке кампање и промовисање волонтеризма, кроз добровољно организован рад, првенствено код младих.

У Клубу акцијаша и волонтера Крагујевца и Спомен парку кажу да су желели овом акцијом да повећају шумовитост града, али и да утичу на свест јавности о значају шума, јер оне представљају, додају, фабрику за производњу кисеоника.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *