Промоција Крагујевца приоритет рада постављених помоћника градоначелника

Функцију помоћника градоначелника до сада је преузело четири функционера.

Градоначелник Никола Дашић поставио је на место помоћника градоначелника за међународну сарадњу Бориса Ковачевића, док ће за сарадњу са верским заједницама бити задужен Мирко Чикириз, који није разрешен функције државног секретара у Министарству правде.

За реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Републике Србије постављен је Александар Милошевић, Зоран Рајовић остаје на месту помоћника градоначелника за надзор над инвестицијама у ванпривредним делатностима, а Стефан Јовановић задужен је за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Развој и промоција града су приоритети у раду свих постављених функционера на месту помоћника градоначелника.

Они истичу да би требало, у највећој мери, радити на популаризацији културно-историјских вредности и туристичких потенцијала Крагујевца и Шумадије.

Бројни потенцијали града, кроз пројекте и програме у различитим областима, биће представљени партнерима у оквиру међународне сарадње, обећава помоћник градоначелника Борис Ковачевић.

У наредном периоду на функцији помоћника градоначелника наћи ће се и Мирко Чикириз који ће бити задужен за сарадњу са верским заједницима.

За разлику од осталих помоћнника, он још увек није добио ново решење, због тога што је још увек на функцији државног секретара у Министарству правде.

Ипак, Чикириз наводи да има визију будућег развоја гада о којој је интезивно говорио током лета.

У актуелном четворогодишњем мандату на место помоћника градоначелника постављени су: Александар Милошевић који је задужен за реализацију капиталних инвестиција и сарадњу са Владом Републике Србије, Зоран Рајовић за надзор над инвестицијама у ванредним делатностима и Стефан Јовановић за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *