Уколико епидемиолошка ситуација буде стабилна до краја недеље, могуће укидање ванредне ситуације

Крагујевачки угоститељи, незадовољни због ванредне ситуације која је у Крагујевцу још увек на снази, обратили су се локалној самоуправи од које су тражили помоћ у превазилажењу кризе због смањења посла и тешке матерјалне ситуације коју је у угоститељству условила епидемија корона вируса.

Градски већник за привреду, Радомир Ерић, у сарадњи са Регионалном привредном комором Шумадијског и Поморавског управног округа организовао је састанак угоститеља и представника Института за јавно здравље .

Уколико епидемиолошка ситација буде стабилна до краја недеље, постоји могућност укидања ванредне ситуације у Крагујевцу, закључак је одржаног састанка.

Да ли је Крагујевац црна рупа на мапи Србије када је реч о заражавању корона вирусом у односу на друге градове, зашто Крагујевчани посећују концерте, журке, спортске и културне манифестације, као и градске базене у оближњим местима Рачи, Книћу, Јагодини, Краљеву, Чачку, али и Београду, где млади одлазе у ноћни провод кога тренутно нема у Крагујевцу и још низ питања поставио је члан Градског већа за привреду Радомир Ерић представницима Института за јавно здравље.

У Крагујевцу, угоститељски објекти раде по посебном режиму због трајања ванредне ситуације, због чега је овај сектор и најугроженији, сматра Ерић.

У Институту за јавно здравље наводе да је циљ по сваку цену заштитити здравље људи и да је то највећи интерес ове установе.

Епидемиолог Института за јавно здравље, Предраг Делић, каже да је на састанку закључено да уколико до краја недеље епидемиолошка ситуација у Крагујевцу буде стабилна, може се очекивати укидање ванредне ситуације.

Састанак који је одржан у Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа био је конструктиван и значајан сматрају представници угоститељских удружења, који наводе да је угоститељски сектор поднео највећи губитак због корона вируса.

Уколико дође до укидања ванредне ситуације, угоститељи ће радити уобичајено, али уз прописане епидемиолошке мере.

Уколико дође до укидања ванредне ситуације у Крагујевцу, то никако не значи да треба занемарити примену епидемиолошких мера које остају на снази до даљег, наглашавају надлежни у крагујевачком Институту за јавно здравље.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Уколико епидемиолошка ситуација буде стабилна до краја недеље, могуће укидање ванредне ситуације”

  1. Strasno, na svim mogucim vestima je javljeno da je Kragujevac zariste, o kakvom ukidanju vanredne wityacije vi govorite? Zbog nezadovoljnih ugostitelja? Svasta..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *