Промоција менталног здравља у Великом парку

Резултати прве Националне студије о менталном здрављу нације говоре да око 700.000 одраслих становника Србије испуњава критеријуме за неки од дванаест најчешћих психијатријских поремећаја – депресију има 2,2 одсто суграђана, од анксиозних поремећаја пати 1,8 одсто грађана, а чак 7,2 одсто становништва има проблем са злоупотребом алкохола.

У оквиру промоције Националног месеца менталног здравља, здравствени радници из Крагујевца, Аранђеловца и Тополе организовали су у Великом парку саветовање у природи.

Крагујевчани су у Великом парку могли да се посаветују или да добију неопходне информације од психијатра, психолога, социјалног педагога, логопеда или социјалног радника.

Намера организатора биал је да грађани буду активни партнери здравственим радницима у заштити и унапређењу менталног здравља.

Институт за јавно здравље, заједно са здравственим установама, учествује у промоцији и превентиви менталног здравља и подржава изборе за здраво живљење.

Циљ оваквих здравствено-промотивних акција је да се акценат стави на очување менталног здравља, али и да се грађанима пружи прилика да се информишу и науче на које све начине могу да брину о свом менталном здрављу.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *