Промоција спотова на знаковним језику

Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа је, представљањем промотивних филмова, у Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“, обележило завршетак три пројекта, који су имали циљ да овој категорији грађана омогуће праћење културних и туристичких садржаја на знаковном језику.

Реч је о пројектима „Моја Србија на знаковном језику 2“, „Афирмација и унапређење положаја глувих и наглувих у Лапову“ и „Унапређење положаја глувих и наглувих у Рачи“.

Пројекат „Моја Србија на знаковном језику 2“ рађен је од октобра до децембра прошле године, уз подршку локалне самоуправе.
Замишљен је као помоћ глувима и наглувима да на адекватан начин пропрате туристичку понуду Србије.

У удружењу наводе да су промотивним филмовима, уз пратњу тумача знаковног језика, овом делу популације олакшали приступ знаменитостима каве су Мокра Гора и Дрвенград, Шарганска осмица, Сирогојно и Стопића пећина, Ресавска пећина, Овчарско-кабларска клисура, Гружа, Топола, Опленац и Крагујевац.

У сва три пројекта били су ангажовани искључиво чланови овог удружења, а знаковни језик је комуникација која је промовисана.

За ове пројекте шумадијског удружења град Крагујевац је издвојио 200 хиљада динара, Рача 100 хиљада, а Лапово 50 хиљада динара.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.