Промоција толеранције

Поводом међународног Дана загрљаја, који је протекао крајем јануара, у вртићу „Полетарац“, организована је радионица за одрасле са циљем унапређења међуљудских односа, развоја толеранције и развијања подстицајне средине у радном окружењу.

Радионици су присуствовали запослени Установе „Нада Наумовић“ којима је и намењен програм, како би показали поштовање и љубав.

На тај начин биће спремни да и малишанима из вртића укажу на значај емоција и обостраног уважавања личности.

Међународни дан загрљаја је годишњи празник озваничен 1986. године у Мичигену. Поводом дана загрљаја који се обележава 21. јануара, са незнатним закашњењем, запослени у вртићу „Полетарац“ организовали су радионицу која има за циљ развијање међуљудских односа.

У име људске топлине и нежности имали су задатак да загрле блиске колеге, пријатељe, како би се међусобно подстакли на изражавање емоција у јавности.

Психолози сматрају да је дан загрљаја итекако потребан. Стручњаци тврде како пет до шест загрљаја дневно могу учинити живот дужим и лепшим.

Порука је јасна, не штеди се на загрљајима, они су бесплатни, благотворни и окрепљују дух, тело и развијају боље односе међу људима.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *