Промовисана књига „Осуђена“ Зденке Мијаиловић

У винско ракијском Хабу, одржана је промоција књиге „ Осуђена“ ауторке Зденке Мијаиловић.

После представљања књиге у Француској, где списатељица живи данас, ово је прва промоција у Србији и Крагујевцу који ауторка памти по посети Шумарицма.

Промоцију књиге организовало је Коло српских сестара у сарадњи са удружењем „Крагуји“ из Париза.

Коло српских сестара има своју едицију, поред издаваштва, промовише писце, песнике, списатеље, јер поред хуманитарног има и културно просветитељску мисију.

Ауторка романа „ Осуђена“ Зденка Мијаиловић, рођена је у Немачкој. Живела је и у Београду, потом поново у Немачкој, данас у Француској. Њена аутобиографија открива болну животну причу,али и несвакидашњу храброст да читалачкој публици поручи, да се и најтежи моменти у животу превазилазе.

Крагујевачки огранак Кола српских сестара током целе године организује хуманитарне акције намењене младима, старијима или особама са инвалидитетом.

Чланице Кола чувају и негују српску традицију и обичаје, посебну пажњу поклањају свим православним празницима. Ове године обележавају значајне јубилеје: 120 година од оснивања Кола и 150 година од рођења Надежде Петровић.

Поред промоције књиге „ Осуђена“ Зденке Мијаиловић, удружење „ Крагуји“ у Паризу је организовало концерт крагујевачке групе Освајачи.

Тачан податак колико Срба или Крагујевчана живи у Француској није познат, али је познато да удружење „ Крагуји“ повезује матицу и дијаспору све интезивније.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *