Прослављени сплитски кошаркаш посетио Крагујевац

Прослављени југословенски и хрватски кошаркаш, Жељко Јерков, посетио је Крагујевац поводом обележавања 40 година од изградње хале Језеро.

За некадашњег кошаркаша Југопластике из Сплита, која је са крагујевачким Радничким играла на отварању спортске хале у Крагујевцу, приређен је пријем у свечаном салону Скупштине града.

Кошаркаш сплитске Југопластике, која је са крагујевачким Радничким играла на отварању хале Језеро 1978. године, Жељко Јерков, пропустио је сусрет некадашњих играча ових клубова пре два месеца.

Ипак, прослављени кошаркаш, који је дресу Југославије освојио медаље на свим највећим светским такмичењима, нашао је времена да посети спортске пријатеље из Крагујевца.

Крагујевчани су те 1978. године били у прилици да угосте и на делу виде кошаркаше Југопластике, једног од најбољих клубова старе Југославије и Европе.

Био је то почетак пријатељства које траје 40 година.

Члан Градског већа Радомир Ерић пожелео је добродошлицу гостима из Сплита уз наду да ће се спортска сарадња бити проширена и на друге области.

У пријатном разговору у свечаном салону Скупштине града, присутни су изразили наду да ће некадашњи градови побратими, Крагујевац и Сплит, временом обновити старе везе.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *