Протест запослених у Хитној помоћи

Синдикат и запослени у Заводу за хитну медицинску помоћ организовали су данас протест тражећи смену директора Александра Кличковића.

Они су у обраћању медијима навели низ оптужби које се односе на његово несавесно пословање, којим је, како су навели, проузрокована штета од око 400 хиљада евра.

Запослени су своје захтеве упутили градоначелнику Крагујевца, члану Градског већа за здравство и социјалну заститу, свим посланичким групама, градском парламенту као и медијима.

„Стоп самовољи директора“, „Доста је“, „Нико те не жели“ и „200 судских тужби“ само су неке од парола запослених у Заводу за хитну медицинску помоћ.

Они наводе да је од 150 запослених радника за смену директора гласало 119. Разлози за смену су бројни.

Директор Кличковић је, како наводе, тужен због неплаћеног прековременог рада од стране 120 радника за износ од 300 хиљада евра.

Тврде и да је примао у радни однос кадрове без сагласности Министарства здравља, затим да је нерегуларно отпустио инвалида рада, да бахато троши новац и има веома лошу сарадњу са запосленима.

Наводе запослених изнете на протестном скупу, Др Кличковић одбацује уз напомену да су неистините и неаргументоване.

Он тврди да се понашао и пословао у складу са законом и да је индикативно да су напади на њега почели управо онда када је открио и спречио злоупотребе са горивом и поднео кривичну пријаву против НН лица.

Он сматра да напади долазе баш у тренутку расписивања конкурса за избор директора Завода за хитну медицинску помоћ и наводи да је протест организован у циљу спречавања његове поновне кандидатуре на ову функцију.

Синдикат је најавио радикализацију протеста 6. октобра, када се очекује и реизбор директора.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *