Реконструкција школских објеката

Најзначајнија инвестиција у области реконструкције и изградње школа јесте свакако изградња фискултурне сале у Основној школи “Живадинка Дивац”.

Средства су обезбеђена из градског буџета а вредност радова је 30 милиона динара.

Из буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Министарства рударства и енергетике Републике Србије, град је добио 15 милиона динара за реконструкцију основне школе “Станислав Сремчевић”, а 7,5 милиона динара обезбеђено је из средстава локалне самоуправе.

У оквиру обнове овог пројекта замењена је столарија, унапређен систем за грејање и најновији систем унутрашњег осветљења.

Пројекат повећања енергетске ефикасности у овој установи оцењен је као један од најбољих у Србији.

У току су радови на реконструкцији основне школе у Трмбасу, а раде се и санитарни чворови у школи у Драгобраћи, као и реконструкција објекта за предшколце.

У оквиру програма Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, град је конкурисао са пројектима потпуне реконструкције школе у Белошевцу и Другој Техничкој школи.

У плану је да се наредне године реконструише и основна школа “Ђура Јакшић”, зашта је урађен пројекат, па ће ученици те школе наредне године похађати наставу у много бољим условима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранкоивћ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *