Прототип усисивача израђен у 3Д технологији

Други дан 9. Међународне конференције „Истраживање машинских елемената и система“, на Факултету инжењерских наука у Крагујевцу био је посвећен студентима.

Седам тимова надарених академаца представило је своје радове, а међу њима је посебно место заузела екипа студената која је представила прототип усисивача израђен уз помоћ 3Д технологије.

Пројекат је резултат рада петочланог тима у којем су били Предраг Цветковић, Марко Павловић, Кристина Милојевић, Лозица Ивановић и Томица Мутавџић.

Циљ укључивања младих у конференције оваквог типа за предаваче је стварање простора за њихово усавршавање, а циљ конкретног пројеката младих – да протптип заживи.

Организатори тродневног скупа у Крагујевцу се надају да ће следећа конференција бити боља од ове, за коју тврде да је била одлична, и да ће отоврити нове видике научној јавности.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *