Интернационални фестивал камерне музике од 10. до 13. септембра

У Крагујевцу ће од 10. до 13. септембра бити одржан 6. Интернационални фестивал камерне музике.

Организатор, Удружење грађана “Конвивиум Мусикум”, ове године, фестивал је посветило инструменталној “краљевској породици” – гудачким инструментима.

Удржење грађана “Конвивиум мусикум” основано је са циљем обогаћивања културног живота града Крагујевца, кроз активности на пољу музике.

Успешним организовањем неколико концертних сезона, Удружење је крагујевачкој публици пружило прилику да ужива у већем броју концерата класичне музике на којима су се представили светски познати солисти и ансамбли.

Поред концертне сезоне “Конвивиум мусикум” већ шест година организује Интернационални фестивал камерне музике на коме ће ове године наступити уметници из Украјине, Пољске и Србије.

Од свог настанка Удружење има одличну сарадњу са Министарством културе и информисања, ФИЛУМ-ом, Музичком школом др Милоје Милојевић , Музичким центром Крагујевац и Студентским културним центром и локалном самоуправом.

На Интернационалном фестивалу камерне музике претходних година наступили су уметници из Словеније, Мађарске, Аустрије, Пољске, Немачке и Грчке.

По речима организатора, један од најбитнијих циљева фестивала је пружање могућности младима да чују изузетне уметнике и да се упознају са светским музичким тенденцијама.

Сви концерти биће одржани у свечаној Сали Прве крагујевачке гимназије од 20 часова, а улаз је слободан.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *