Провера спремности јединица цивилне заштите

Тренинг специјализоване јединице цивилне заштите за заштиту и спасавање од пожара Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу организован је након више од годину и по дана паузе.

Припадници јединице имали су прилику да обнове знање стечено на основној обуци и провере да ли су спремни да реагују у случају потребе.

Тренингу је присуствовао комплетан састав јединице.

 Специјализована јединица цивилне заштите за заштиту и спасавање од пожара део је Управе за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

Чине је војни обвезници до 60 година старости, који су били на одслужењу редовног и цивилног војног рока, а попуњава се добровољцима који поседују специфична знања из одређених области.

Ова јединица у Крагујевцу броји 36 припадника, који су, уз једног из резервног састава, присуствовали тренингу.

У оквиру крагујевачке Управе за ванредне ситуације постоји 11 специјализованих јединица цивилне заштите обучених за деловање у различитим околностима, попут спасавања из рушевина, збрињавања и пружања прве помоћи.

Укупно имају око 250 припадника и задатак да реагују у случају већих елементарних непогода и техничких и технолошких несрећа.

Тренинзи специјализованих јединица цивилне заштите организују се једном годишње.

Распоред тренинга за 2021. још увек није утврђен и зависиће од актуелне епидемиолошке ситуације.

У Управи за ванредне ситуације се надају да ће већина бити реализована до краја године, посебно на јесен.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *