Крушевачко позориште представило се на „Јоакимовим данима“

Крагујевачкој публици се у оквиру традиционалне манифестације „Јоакимови дани“, представило Крушевачко позориште, представом „За сада је све ОК“, по тексту „Прозор“ Наташе Рајковић, у режији Снежане Тришић.

Теме из свакодневног живота и тренутна ситуација у земљи и свету, биле су инспирација за овај ауторски пројекат Наташе Рајковић, Снежане Тришић и глумаца крушевачког ансамбла.

Представа Крушевачког позоришта „За сада је све ОК“преноси комичне, озбиљне, али тешке тренутке из свакодневног живота.

Глумци су ову представу припремали на специфичан начин, понекад и нису физички били присутни на сцени, већ из свог дома, а све то уз помоћ савремених технологија.

Реч је о ауторском пројекту редитељке Снежане Тришић, глумаца Биљане Николић, Дејана Тончића, Бојана Вељовића, Николе Ракића, по тексту „Прозор“ Наташе Рајковић.

Према мишљењу редитељке Снежане Тришић, публика у Крагујевцу је остварила суптилни контакт са глумцима и због тога није изостала ни позитивна повратна реакција.

Традиционална манифестација „Јоакимови дани“ посвећена домаћем писцу је део Мајских свечаности, који се ове године одржава од 6. до 15. маја у Књажевско-српском театру.

Позоришна публика у Крагујевцу има прилику да погледа представе које су рађене по делима српских аутора: Иве Андрића, Јована Стерије Поповића, Новице Савића, Наташе Рајковић и Ивана Лалића.

Овогодишњу 12. ревију позоришних представа затвара ансамбл Народног позоришта Ниш премијерним извођењем представе „Херој нације“ Ивана Лалића, у суботу 15. маја.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *