Прва делегација италијанских хуманитараца у Крагујевцу након ковид пандемије

У Плавој сали Старе управне зграде, 54-оро деце града Крагујевца добило је новчану помоћ од представника удружења Мир сада из италијанског града Леко.

Укупна вредност донација је око милион динара. Чланови италијанске делегације били су гости свечане седнице Средње стручне школе, на којој су најбољим ученицима уручили поклоне.

Представници удружења Мир сада су прва делегација италијанских хуманитараца која је, након двогодишње пандемије, поново дошла у Крагујевац како би се сусрела са пријатљима.

Сарадња синдикалних организација из Крагујевца и италијанских удружења која је касније прерасла у пријатељство траје више од две деценије, а успостављена је још 1999. година након НАТО бомбардовања.

Представници италијанског удружења Мир сада су се, током боравка у Крагујевцу сусрели са представницима града и Шумадијског управног округа, а посетили су и Средњу стручну школу у којој је петоро најбољих ученика награђено пригодним поклонима.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *