Прва година постојања електронских новина „Пето три 1941“

У Крагујевцу је обележена прва година постојања електронских новина „Пето три 1941“.

Портал се бави информисањем широког интернет аудиторијума о догађајима и личностима које су обележиле српску историју, са акцентом на Шумадију и октобарску трагедију 1941.

Привредно друштво „Пето три 1941“ основано је пре годину дана са циљем да на едукативан начин информише јавност о значајним историјским догађајима.

Акценат је стављен на дешавања из 1941. године, која су заувек обележила читаву Шумадију, а нарочито Крагујевац.

Неки од циљева ових електронских новина су и афирмација младих Крагујевчана, остваривање пословних контаката и промоција талентованих људи који заједничким радом и ангажовањем могу у будућности покренути мноштво нових позитивних пројеката, како за локалну заједницу, тако и за целокупно друштво.

Иако је портал посвећен, углавном, историјским догађајима, уредници и новинари упоредо прате и извештавају о дневно актуелним дешавањаима на простору Шумадије.

Извештава новинарка РТК Mарина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *