Први пут у Србији летња школа архитектуре

Летња школа архитектуре коју организује Европска асоцијација студената архитектуре отворена је данас у Крагујевцу и трајеће до 15. августа.

Манифестацију која се први пут одржава у Србији подржао је  град Крагујевац кроз јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката у области културе.

У дворишту бивше Друге техничке школе свечано је отворена летња школа архитектуре.

Током трајања летње школе предвиђене су радионице, предавања, изложбе, отворене дискусије и перформанси на тему „Стварност“.

Ове године се у Крагујевцу где се први пут организује оваква врста догађаја окупило око 150 учесника из 29 држава.

Организатор летње школе је Европска асоцијација студената архитектуре.

Највише учесника дошло је из Италије, Немачке, Пољске, Македоније и Ирске.

Значај летње школе архитектуре препознао је и град Крагујевац који је кроз Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката у области културе подржао ову манифестацију.

Летња школа архитектуре трајаће до 15. августа и за то време учесници ће кроз 15  радионца имати прилику да се поред дружења и радова на заједничким пројектима упознају и са нашим гадом.

За крај летње школе предвиђена је и презентација радова које ће Крагујевчани моћи да виде на више локација у граду.    

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *