Први радни састанак градоначелника и Савета месних заједница

На првом радном састанку градоначелника Крагујевца и чланова новог сазива савета грађана свих 78 месних заједница, одржаном у Скупштини града, закључено је да се мора побољшати комуникација између надлежних управа, градских служби и месних заједница.

Градоначелник је овом приликом оценио да је недопустив наставак досадашње праксе неодговоарања на писане захтеве или питања која долазе из месних заједница.

Током састанка чланови савета су упознати са ресорима, делатностима и службама које ће им помоћи да најбрже евидентирају потребе својих насеља.

Уз то, од јануара биће обезбеђена и апликација која ће им олакшати и убрзати пут до административне процедуре за решавање проблема. 

У новом сазиву савета 78 месних заједница су и стари и нови чланови. Они са више успеха и искуства изабрани су опет,  док су нови током данашњег састанка добили прецизна упутства за даљи рад. Заједнички именитељ свих чланова је да су градоначелнику и његовим најближим сарадницима изнели своје највеће проблеме.

Урбане четврти тишти проблем паркирања, док чланови приградских месних заједница кажу да не знају одакле да почну решавање углавном недостајуће инфраструктуре.

Проблеми су вишеслојни. Од недостатка расвете, асфалта, до питања зашто не раде амбуланте, апотеке у приградским насељима, а било је и оних који су се пожалили на закупце простора, извођаче радова, започете, а недовршене улице. Од чланова савета месних заједница грађани свакодневно траже одговоре. 

Један од начина који ће помоћи комуникацији, али и олакшати рад у ланцу евидентирања проблема било да је реч о социјалним или комуналним питањима биће решен кроз апликацију.

Градоначелник Крагујевца, председник Скупштине града и чланица Градског већа за локалну самоуправу нагласили су да је неопходно стрпљење, али и правилно систематизовање свих потреба месних заједница, на чему ће се интезивно радити у наредном периоду.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *