Први шумадијски фестивал ракије

На 11. Међународном сајму туризма у Крагујевцу Регионална асоцијација произвођача ракије у сарадњи са Градском туристичком организацијом, представила је своје производе и нове активности везане за друго оцењивање квалитета воћних ракија.

У исто време најављен је и први Шумадијски фестивал ракије који би требало да буде одржан 5. децембра.

Међународни сајам туризма у Крагујевцу идеална је прилика за промоцију пројекта “Шумадијска шљива”, која има за циљ унапређење територијалног идентитета региона, кроз пружање подршке сектору воћарства.

То је била и прилика да се на штанду Градске туристичке организације Крагујевац , најави и први фестивал ракије који ће бити одржан у Хотелу Крагујевац.

Посетиоци Међународног сајма туризма у Крагујевцу моћи ће да пробају најбоље воћне ракије из Србије, Војводине, као и оне које су признате и у иностранству.

Ове године су већ неке добиле златну медаљу за квалитет у Бриселу.

Квалитет, технологија производње, традиција, карактеристике су садржане у производу који има заштићену ознаку географског порекла Шумадијске шљивовице.

За производњу се користе строго бирани најквалитетнији плодови са сопствених засада.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *