На 11. Међународном сајму туризма у Крагујевцу Регионална асоцијација произвођача ракије у сарадњи са Градском туристичком организацијом, представила је своје производе и нове активности везане за друго оцењивање квалитета воћних ракија.
У исто време најављен је и први Шумадијски фестивал ракије који би требало да буде одржан 5. децембра.
Међународни сајам туризма у Крагујевцу идеална је прилика за промоцију пројекта „Шумадијска шљива“, која има за циљ унапређење територијалног идентитета региона, кроз пружање подршке сектору воћарства.
То је била и прилика да се на штанду Градске туристичке организације Крагујевац , најави и први фестивал ракије који ће бити одржан у Хотелу Крагујевац.
Посетиоци Међународног сајма туризма у Крагујевцу моћи ће да пробају најбоље воћне ракије из Србије, Војводине, као и оне које су признате и у иностранству.
Ове године су већ неке добиле златну медаљу за квалитет у Бриселу.
Квалитет, технологија производње, традиција, карактеристике су садржане у производу који има заштићену ознаку географског порекла Шумадијске шљивовице.
За производњу се користе строго бирани најквалитетнији плодови са сопствених засада.
Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.