Првој генерацији студената медицине на енглеском језику свечано уручени индекси

На Факултету медицинских наука у Крагујевцу, првој генерацији студената на енглеском језику свечано су уручени индекси.

Већина страних студената наглашава да је, за избор Крагујевца пресудна била чињеница, да је Универзитет на Шангајској листи, као и повољне цене школарине у односу на европске земље.

Увођење новог студијског програма пресудно ће утицати на квалитет наставе, усавршавање запослених, углед Универзитета, привредни развој Шумадије. Наставим програм на енглеском језику доступан је и српским држављанима.

Педесет седам студената из 18 земаља света почиње студије медицинских наука у Крагујевцу. Највећи број заинтересованих је из Индије, Нигерије, Бразила, али стижу и са Новог Зеланда, Ирака.

Преко 250 професора, асистената и сарадника Факултета медицинских наука изводиће наставу на енглеском језику. Увођење овог студијског програма неминовно ће утицати и на усавршавање кадрова.

За високообразовање на енглеском језику заинтересовани су и остали факултети Универзитета у Крагујевцу који један за другим предају захтеве за акредитацију програма.

Академска заједница отворила је врата страним студентима у Крагујевцу што ће бити од значаја за ширу друштвену заједницу.

Годишња школарина на енглеском језику за стране држављане на Факултету медицинских наука износи 5 хиљада евра, док српски држављани који желе да студирају медицину на енглеском језику плаћају 500 хиљада динара.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *