ФМН у Крагујевцу пету годину за редом на Шангајској листи

Шангајска листа најбоље рангираних универзитета у свету уврстила је Универзитет у Крагујевцу у 300 најбољих универзитета у области Клиничке медицине.

Пету годину за редом, Факултет медицинских наука је својим научно истраживачким радом и постигнутим резултатима препознат од најрелевантнијих светских институција.

Са доласком садашњег декана Факултета медицинских наука, професора доктора Владимира Јаковљевића у септембру 2018.године ова високообразовна установа узастопно се пет година рангира на престижној Шангајској листи.

Настављена је изградња Центара изврсности, ради се на ширењу здравствене делатности, уводе се нови студијски програми, бележи све већи број уписаних на свим постдипломским студијама.

Међународна сарадња развија се у континуитету, уводе нове наставно научне базе.

Један од чинилаца који се вреднују за рангирање факултета на Шангајској листи управо се односи на податак да ли високообразовна установа има програм за стране студенте који су управо закорачили на крагујевачки факултет.

Факултет медицинских наука у Крагујевцу као и Универзитет у једном периоду био је боље рангиран од београдског на Шангајској листи.

У последњих пет година на Факултету медицинских наука повећан број наставника за преко 100 предавача.

Један од услова који ће у будућности бити неопходан за рад на Факултету медицинских наука је обавезно знање енглеског језика.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *