Путна инфраструктура и канализациона мрежа у Рековцу

Реконкструкција путне инфраструктуре, односно сеоских путева и  изградња дечјих игралишта само су неке од инвестиција које ће у наредном периоду бити реализоване у општини Рековац.

Један од значајнијих пројеката у овој општини је и изградња канализационе мреже.

Реализацијом пројекта водоснабдевања мештанима Левча биће омогућено квалитетно снабдевање водом.

У овој години радиће се  реконструкција водоводне мреже у Рековцу, дужине 3 километра.

У плану је и нови пројекат изградње канализационе мреже, као и постројења за пречишћавање отпадних вода.

Имајући у виду да општина Рековац има скромна буџетска средства и да свој развој заснива на пољопривреди и туризму, са чистијом животном средином имаће све предуслове да буде пример зелене општине у Србији, чему ће допринети и изградња канализационе мреже.

Једна од најважнијих  активности је изградња и поправка путева, с обзиром на то да на територији ове општине постоји потреба за значајним инвестиционим улагањима у тој области.

Допринос привредном развоју овог краја даће погон за производњу лед расвете у селу Белушић, чије је отварање планирано за јул.

Недавно је продата фабрика проводника у Рековцу која је некада била део некадашњег гиганта индустрије каблова у Јагодини, а од купца се очекује да обнови погон и запосли већи број Левчана, који из тог краја одлазе управо због недостатка посла.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *