Радио Крагујевац обележава 52 године постојања

Радио Крагујевац данас обележава 52 године постојања. Први електронски медиј у нашем граду основан је са циљем да грађане информише о актуелним дешавањима у Крагујевцу, Шумадији али и тадашњој Југославији.

За нешто више од пола века постојања Радио Крагујевац је постао једна од најутицајних радио станица у земљи чије су вести преузимали медији широм земље.

Традиција је и данас настављена програмом прилагођеном садашњим слушаоцима.

Седамадесетих година прошлог века мало је градова у бившој Југпславији емитовало сопствени радио програм.

Радио Крагујевац је на самом почетку имао квалитетан новинарски и технички кадар који је успевао да задовољи строге услове који су тада важили за медије.

Од првог дана емитовања програма грађани Крагујевца су имали прилику да у оквиру информативног програма уживо чују најновије вести из свог града што је била револуција у информисању Шумадије.

Бројне генерације новинара и техничара су годинама градиле углед Радио Крагујевца креирајући емисије које су обухватале догађаје из културе, документарне серијале, спортске извештаје уз пажљиво бирану музичку матрицу.

На простору бивше Југославије није било догађаја који нису били пропраћени на таласима Радио Крагујевца.

Новинари су са терена извештавали о политичким, спортским и догађајима из културе што је допринело томе да информисаност грађана Крагујевца и Шумадије буде на високом нивоу.

Први програм Радио Крагујевца утабао је стазе Другом програму који је својим концептом привукао млађе слушаоце. Подмлађен кадар са новим идејама креирао је модеран програм који се слушао 24 сата.

На Другом програму Радио Крагујевца поред информативног програма емитовани су најновији музички хитови 24 часа након светских премијера што су слушаоци могли да чују само на таласима нашег радија.

Најзначајније личности из филмског и музичког света радо су се одазивале позивима за гостовање на Радио Крагујевцу.

ОФФ: Традицију и углед Радио Крагујевца негују нове генерације пратећи садашње трендове како би се наставио континуитет у квалитетном програму на који су слушаоци навикли.

Радио телевизија Крагујевац са обновљеном техником најновије генерације и новинарима са дугогодишњим искуством и данас информише грађане о актуелним догађајима.

Музичка матрица радио Крагујевца јединствена је у Србији јер се могу чути жанрови музике за све генерације.

За наредни период у плану је реализација нових емисија које ће обрађивати различите теме са високим квалитетом продукције.

Фреквенција 94,7 мегахерца је и даље једина на радио апаратима и компјутерима многих Крагујевчана који верују свом Радио Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *