Радио телевизија Крагујевац установила награду „Катарина Мировић“

У знак сећања на нашу прерано преминулу колегиницу Катарину Мировић, Радио телевизија Крагујевац је установила награду која носи њено име.

Награда “Катарина Мировић“ биће додељивана за најбољу телевизијску емисију о селу, почев од октобра ове године.

Катарина Мировић је читав радни век провела у Радио телевизији Крагујевац, као новинар и уредник.

Била је аутор бројних емисија, али је гледаоци и колеге углавном памте као једног од најбољих познавалаца села из којих је на посебан начин доносила до тада неиспричане приче преточене у “Шумадијски праг“.

Са жељом да се не заборави оно што је Катарина Мировић оставила, пре свега као човек, а потом и као новинар, Радио телевизија Крагујевац је установила награду која носи њено име.

Конкурс је намењен ђацима и студентима, а услови учешћа и критеријуми за избор победника биће утврђени у наредном периоду.

Награда ће се састојати од признања које ће се додељивати аутору најбољег сценарија емисије о селу, снимања емисије у продукцији Телевизије Крагујевац, а уколико буде могуће, и од новчаног дела.

Катаринине ауторске емисије и рубрике за Информативни програм, одисале су не само чињеницама, већ и емоцијама које је несебично делила са гледоцима.

Због посвећености новинарском позиву и преданости професији Катарина Мировић је сигурно била један од најбољих крагујевачких новинара.  

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *