Радионице за економско оснаживање жена у Крагујевцу

Серија радионица које ће бити организованe у Крагујевцу, у оквиру пројекта “Друга шанса за жене које имају више од 45 година”, помоћи ће незапосленим припадницама лепшег пола да се економски оснаже и покрену сопствени посао.

Програм реализују Удружење “Жена на прекретници” из Београда у сарадњи са Удружењем жена “Путоказ Крагујевац” уз подршку Града Крагујевца.

Град Крагујевац добио је још један пројекат у области родне равноправности који спроводи Удружење пословних жена “Визија”.

У високо развијеним земљама одавно се говори о родној равноправности, а ова тема актуелна је и код нас.

Према речима Гордане Дамњановић, члана Градског већа за здравствену и социјалну политику, у Крагујевцу почиње реализација пројекта који ће економски оснажити жене које имају више од 45 година, а који финансира Европска унија и УНДП.

Она је подсетила да се из градске касе за реализацију бројних пројеката и програма годишње издваја 14 и по милиона динара и да је Савет за родну равноправност један од најактивнијих у локалној самоуправи.

Пројектом је предвиђен и разговор са послодавцима на ову тему. Планирано је организовање осам радионица на којима ће се радити на оснаживању жена и јачању њиховог самопоуздања.

Према подацима Удружења „Жена на прекретници“ из Београда које је урадило пилот пројекат за организовање радионица, у Крагујевцу је, у односу на друге српске градове, највећи број незапослених жена.

У овом удружењу истичу да ће на радионицама посебну пажњу посветити удруживању жена у намери да се оснују социјална предузећа.

Пројекат „Друга шанса за жене које имају више од 45 година“ спроводи се у периоду од 17. октобра до 5. децембра, а радионице ће бити одржане у Скупштини града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *