Интелигентна решења за саобраћај у Крагујевцу

Градска агенција за саобраћај и Мађарска национална служба за наплату путарина потписале су меморандум о разумевању и примени интелигентних решења за саобраћај у Крагујевцу.

Сарадња укључује даљи развој ЕКГ картице, али и паметна решења за паркинг и сензоре за улазак у град.

Крагујевац је изабран за град где ће мађарска компанија презентовати своје нове технологије, а према речима Душана Обрадовића директора Градске агенције за саобраћај, Мађарска национална служба за наплату путарина својим искуством може да помогне граду у имплементирању пројекта “Паметни градови”.

Једно од смарт решења биће и набавка возила за проверу наплате паркинга, које ће бити опремљено камерама за идентификацију таблица.

Србија је наш пети партнер по величини и зато смо се одлучили да баш у Крагујевцу започнемо сарадњу, рекао је Томаш Бартал извршни директор Мађарске националне службе за наплату путарина и подсетио да та компанија користи најсавременију електронску технологију која се може применити и у Крагујевцу.

Меморандум о сарадњи обухвата контролу возила која улазе у град, постављање паметних решења за паркирање, интелегентне безбедности у саобраћају и путничке информационе системе који се односе на јавни превоз.

Иначе, Мађарска национална служба за наплату путарина је државна компанија која пружа модерне услуге дигиталног градског превоза, са годишњим приходом од 1,2 милијарде евра.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *