Радови на спортској инфраструктури

У Крагујевцу ће се ове године доста радити на побољшању спортске инфраструктуре, изјавио је за нашу телевизију помоћник градоначелника за спорт Никола Урошевић.

Осим реконструкције стадиона „Чика Дача“, коју ће финансирати држава, у плану је реновирање кошаркашког игралишта у Великом парку и трим стазе у Шумарицама.

Ове године требало би да буде реализован заједнички пројекат са чешким градом Киовом који укључује изградњу игралишта за више спортова у насељу Бубањ.

Влада Републике Србије најавила је да ће на пролеће почети радови на реконструкцији стадиона „Чика Дача“ које ће финансирати држава.

Према неким најавама стадион би требало да остане без атлетске стазе.

У том случају градска управа ће морати да пронађе адекватно решење.

Још није познато шта је предвиђено пројектом, али је извесно да ће стадион добити нови изглед.

Ове године у плану је реновирање кошаркашког терена у Великом парку, трим стазе у Шумарицама, као и изградња игралишта за више спортова у насељу Бубањ у оквиру споразума са градом Киов из Чешке.

Локална самоуправа је прошле године санирала кров хале Језеро чиме је решен дугогодишњи проблем са прокишњавањем.

Хала је добила теретни лифт, а сређен је и паркет, тако да је овај спортски објекат спремно дочекао спортисте у новој години.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.