Ухапшене криминалне групе из Крагујевца и Аранђеловца

Полицијска управа у Крагујевцу у координацији са управом криминалистичке полиције у Београду, ухапсила је 40 особа, припадника организоване криминалне групе и кланова на територији Крагујевца и Аранђеловца.

Како Tелевизија Крагујевац незванично сазнаје, хапшења су уследила након вишемесечног праћења и оперативног рада, а полиција је извршила 20-так претреса и упада у станове.

Код њих је пронашла велике количине наркотика, ватрено оружје, муницију, панцире.

Ухапшени се сумњиче за многобројна кривична дела: трговина наркотицима и изнуде, као и милионске преваре.

Током ове интервенције брзом акцијом полиције расветљено је и убиство мушкарца у селу Гунцати код Кнића које се догодило пре неколико дана и силовање женске особе, такође у општини Кнић.

Од 40-оро ухапшених, 30-оро је већ процесуирано у надлежном тужилаштву. Када је реч о хапшењима, ради се о 3 криминалне групе.

Прва организована криминална група сумњичи се за неовлашћено држање и продају оружја и преваре.

Вођа друге криминалне групе из Крагујевца сумњичи се да се бавио продајом опојних дрога.

Код чланова који су ухапшени из ове групе пронађено је оружје које им је, како се претпоставља, служило за застрашивање.
У трећем великом хапшењу на територији Аранђеловца, слободе су лишени највећи дилери дроге у тој општини.

Крагујевачка полиција је дуго припремала акцију, а хапшења су уследила након прибављања чврстих доказа против осумњичених.

Према незваничним информацијама, акција се везује и за кадровске промене на челу Полицијске управе Крагујевац пре 8 месеци и решеност да се стане на пут свим облицима криминала на територији Шумадије.

3 thoughts on “Ухапшене криминалне групе из Крагујевца и Аранђеловца”

  1. Da li je moguće da su tolike godine prošle kako bi se pokrenula akcija protiv onih koji su vršili teror nad privrednicima i građanima Kragujevca? Na očigled građana, psihopate su imale prećutnu zašitu od nekih ljudi koji bi trebalo da zaštite državu i građane. Sa takvima u psihijatrijsku ustanovu da im se olakša život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *